De zomer is in volle gang en wat is er nu fijner dan genieten van de prachtige natuur om ons heen? In de drukke steden Utrecht en Amsterdam lijkt het soms lastig om rust en groen te vinden, maar niets is minder waar. Deze steden herbergen namelijk een aantal schitterende tuinen die je laten ontsnappen aan de drukte van de stad en je laten genieten van de magie van groene oases.

De groene schatkamers van Utrecht

Utrecht, de bruisende studentenstad in het hart van Nederland, staat bekend om haar gezellige grachten, historische gebouwen en bruisende uitgaansleven. Maar wist je dat deze stad ook een aantal prachtige tuinen heeft? De tuinarchitecten Utrecht hebben hun creativiteit losgelaten op deze groene schatkamers en het resultaat is verbluffend.

Een voorbeeld hiervan is de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht. Deze tuinen, gelegen op het Science Park, zijn een ware oase van rust en biodiversiteit. Hier vind je meer dan 10.000 plantensoorten uit alle delen van de wereld. De tuinontwerpen zijn zo gemaakt dat je je in een andere wereld waant, ver weg van de drukte van de stad.

De verborgen tuinen van Amsterdam

Amsterdam, de hoofdstad van Nederland, staat bekend om haar prachtige grachten, musea en bruisende cultuur. Maar ook hier kun je ontsnappen aan de drukte en genieten van groene oases. De tuinontwerpen Amsterdam zijn vaak verborgen pareltjes, verstopt achter historische gevels.

Een voorbeeld hiervan is de Hortus Botanicus, de oudste botanische tuin van Nederland. Deze tuin, gelegen in het hart van de stad, is een groene oase van rust en schoonheid. Hier vind je meer dan 6.000 plantensoorten en kun je genieten van prachtige tuinarchitectuur. Een andere verborgen tuin in Amsterdam is de Prinsentuin, gelegen in de Jordaan. Deze prachtige tuin is ontworpen door de beroemde tuinarchitect Piet Oudolf en is een ware lust voor het oog.

Ontdek de magie van groene oases

Of je nu in Utrecht of Amsterdam woont, of gewoon op bezoek bent, deze steden hebben zoveel meer te bieden dan alleen drukte en chaos. Ontdek de magie van groene oases en laat je betoveren door de prachtige tuinen die deze steden te bieden hebben. Vergeet even de drukte en geniet van de rust en schoonheid van de natuur. Want zoals de beroemde tuinarchitect William Kent ooit zei: "De tuin is de spiegel van de ziel".