Rechtshulp kan soms duur uitvallen, vooral wanneer het om een rechtszaak gaat. Het inschakelen van een advocaat brengt hoge kosten met zich mee. Een rechtsbijstandsverzekering helpt je om deze hoge kosten te voorkomen. Dat, samen met andere voordelen, is de reden dat steeds meer mensen kiezen voor deze verzekering. In dit artikel bespreken we de voordelen van het afsluiten van een rechtsbijstandsverzekering.

Wat is een rechtsbijstandsverzekering? 

Of je het nu wil of niet, het kan gebeuren dat er een juridisch conflict ontstaat in je leven. Bijvoorbeeld in je werk, met de buren of in het verkeer. Wanneer zoiets gebeurt, is het fijn om te rekenen op deskundige juridische hulp van juristen. Daar komt een rechtsbijstandsverzekering om de hoek kijken. Er zijn basisdekkingen voor verschillende situaties. Bij rechtshulp bij Univé kies je voor verschillende dekkingen, dus kijk goed naar wat het beste past bij jouw situatie. De voordelen van een rechtsbijstandsverzekering vind je hieronder. 

Betaalbare kosten

Het belangrijkste voordeel van het afsluiten van een rechtsbijstandsverzekering is dat je je geen zorgen hoeft te maken over de hoge kosten die komen kijken bij juridische bijstand. Je verzekeraar vergoedt de kosten van de advocaat of de jurist vergoeden die voor je zaak zijn ingeschakeld. De premies zijn relatief betaalbaar en worden berekend op basis van je inkomen en het soort rechtsbijstand dat je graag wil.

Zekerheid

Een ander belangrijk voordeel van een rechtsbijstandverzekering afsluiten, is de zekerheid die je hiermee verkrijgt. Veel mensen hebben geen idee wat de kosten zijn van het inschakelen van een advocaat of een jurist. Dit leidt ertoe dat mensen ervoor kiezen om geen rechtszaak aan te spannen, omdat ze zich geen advocaat kunnen veroorloven. Met een rechtsbijstandsverzekering ben je verzekerd van professionele juridische bijstand en hoeft je je geen zorgen te maken over financiële belemmeringen.

Verschillende dekkingsmogelijkheden

Een derde voordeel van de rechtsbijstandsverzekering is dat er verschillende dekkingsmogelijkheden zijn. De rechtsbijstandsverzekering wordt op allerlei gebieden afgesloten, zoals arbeidsrecht, consumentenrecht, verkeersrecht, echtscheidingsrecht, huurrecht en strafrecht. Het is belangrijk dat je de juiste dekking kiest, die past bij jouw persoonlijke situatie.

Gemak

Ten slotte is gemak ook een groot voordeel van een rechtsbijstandsverzekering. Je hebt geen grote zoektocht meer naar de juiste advocaat of jurist. Het enige wat je hoeft te doen is je probleem bij je verzekeraar aanmelden en deze regelt de juiste juridische bijstand voor je. Hierdoor kan je je focussen op andere zaken in je leven die belangrijk zijn, terwijl je weet dat je juridische zaken in goede handen zijn.

Het afsluiten van een rechtsbijstandsverzekering is een verstandige keuze, die je verzekert van financiële zekerheid en professionele juridische hulp.